Vietnam


       
  
   

Eftersom vi "Tänker på budgeten" köper vi först en buss biljett till Saigon, tar in på dyrt hotell, skiter i bussen och tar privat bil istället. Riktiga backpackers. Checkar in på ett helt okej hotell i Saigon( fast enligt hon som äger stället är frukosten sådär, haha) Åker på American Market där diverse prylar inhandlas, dock inte av mig. Kollar runt på en annan marknad men shoppingen i Vietnam och Kambodja är inte så vidare bra. Åker cykel taxi, dricker körsbärsvin, färgar håret och kollar in baren Apocalypse Now.
 
Dags för Chu Chi tunnlarna. Åker tidigt på morgonen, men bara att ta sig ur Saigon tar en evighet och det tar nästa tre timmar att ta sig några mil. Stannar till på ett hantverks ställe för handikappade, där de tro det eller ej gör exakt samma tavlor som Tommy gjorde i mellanstadiet, enligt honom iaf. Vi får se lite fällor och vapen som användes vid kriget och även prova på att krypa i tunnlarna. Det var häftigt men eftersom dom är utbyggda för turister var det inte så farligt trångt. Vi lyckas till och med släppa med oss en öl kasse hela vägen. Lite över exalterad och en aning berusad faller Linus ner för trappan till tunneln och gör illa tån.

Dagarna springer iväg snart är det dags att vända hemåt igen. Men vi är sugna på några sista soldagar och istället för att åka hela vägen till Nha trang som vi först tänkt stannar vi i Mui ne. Ett lugnt ställe med vacker strand där ryssar och sportnördar huserar. Vi hyr mopeder och upptäcker omgivningen på egen hand. En annan dag hyr vi en jeep som tar oss till de Vita sandynerna, nånting Stream m.m. Tillbringar de flesta kvällarna eller egentligen alla på Wax den enda baren som det händer något på i Mui ne. Hanna och Emelie joinar oss här tills det är dags för oss att åka tillbaka till Saigon för att därefter flyga och spendera en och halv dag i Bangkok.

Bangkok blir kort och intensivt. Koh san road, China town, Mbk, massa Buckets och inköp av onödigt skit till överpriser. Stress shoppar ända tills taxi som ska ta oss till flygplatsen kommer. Har bra med plats på planet men sex iskalla timmar på flygplatsen i Peking tar knäcken på mig (va fan sätt på värmen idioter) Håller oss nyktra tills två timmar innan Arlanda, då tar Tommy fram plånboken och det blir vin.

"äähhh, take the tip" Tommy efter att ha stått och prutat länge och sedan betalar han mer än han från första början skulle. Roligast: När Tommy och Freddy håller show för oss på stranden, vilket team, vilka historier, Filip och Fredrik släng er i väggen.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0