Enligt mig


Känner mig redo att åka tillbaka till Umeå efter en trevlig helg hemma. Igår kväll hemma hos Hanna var jätte mysig med vin, spel och trevligt sällskap. Gamla minnen blandade med nya. Det är verkligen så tryggt med barndomsvänner. Jag är så glad att jag kommer där jag kommer ifrån. För jag tycker att vi fått en extra stark grund att stå på, tillsammans Jag vet att det är förutfattade meningar, men barn uppvuxna i stan är inte av samma virke.

Idag var det skyltsöndag, jag och Gabbo drog en runda runt byn. Tyvärr är ju inte julskyltningen vad den brukar. Det är tråkigt att i takt med att vi själva blir äldre så krymper allt annat. Men det ingav lite julkänsla att vandra runt på byn medans snön föll. Annars har kvällens roligaste varit att min matkräsna lillebror inte märkte att jag använde mig av quorn istället för kött i maten ikväll, är tok sugen på att berätta det, men jag tror att han ska få vara lyckligt ovetande.

Den 28 januari till den 26 februari. En månad i sol. Resan är bokad. Jag är nöjd.

16 minus


Det var riktigt skönt att på min morgonpromenad känna kylan bita i kinderna. Efter att jag kollat läget på byn och konstaterat att allt var lugnt återvände jag hem för att ladda inför mitt skidköp. Ove på Ove´s sport i Rossön är fantastiskt duktig och nu är jag ett par skidor rikare och pappa några tusen fattigare (födelsedags present). Får dock inte provåka dem denna gång eftersom pappa fixade så vi fick hjälp med vallningen. Men det är ända lite för kallt att åka så det gör inget. Men snacka om att jag kommer åka bra framöver för att få vallat av en tvåfaldigt Vm mästares pappa, det är inte dåligt!


Har precis kommit hem från min favorit granne Gabriel och ska ta en duch och äta innan det blir pyjamasparty iTåsjön, med fina flickor och lite vin.


Jag är en leopard
Och jag älskar det. Förresten stepdance, så himla kul! Nästan så att jag vill stanna i stan bara för att få träna hela helgen. Fast jag ska ju faktiskt hem och köpa längdskidor och självklart provåka oavsett väder. Nu är jag pysslat klart för kvällen (tränat, bakat, plockat, packat) och det är dags att sova, hoppas natten är lång för jag är jätte trött.

En bild på oss (mest mig)
Så väldigt typiskt av mig att ta upp så mycket plats. Jag vågar erkänna att det inte bara är på bild det är så. Det är så lätt att smutskasta mig själv och mina brister och att kritisera mig för att jag inte ändrat mig tidigare. För jag älskar Tobias så mycket att jag skulle göra det. Precis som jag tar för givet att mina föräldrar alltid älskar mig oavsett vad jag säger eller gör trodde jag att han skulle göra likdant. Så dumt. Ja, det är lättast att lägga all skuld på mig själv. Det borde jag nog inte egentligen, för vi var ju två. Trots att han sover bredvid mig så är det faktiskt så att min baby har lämnat mig. Så är det och bra blir det!

Snart hemma


Idag har jag gjort en färg och åtta klippningar, hälsat på Creative Lounge och tränat Body/mind. Imorgon kommer väl vara ungefär likadan fast annorlunda. Fredagen avslutar jag med att packa in katter och Hanna i bilen och dra till Hoting. Helgens uppdrag är att göra mamma vackrare, köpa längdskidor och prata skit med Hanna och EmmaLisa. Sista riktiga ledigheten innan jul, förhoppningsvis blir det full fart hela december! Ska jobba hårt så att jag kan ligga på en vit sandstrand i februari.

Buzz


I lördags var jag hos Sandra och Christian på middag. Där spelade vi "Buzz". Därför står nu ett tv-spel högt upp på min julklappslista, det eller ett strykjärn. Fast mest av allt vill jag ha en lägenhet för sådär 700 000+.Skynda långsamt


Jag skrev att min dröm vara att sluta drömma och leva i nuet. Men just nu vill jag bara hoppa några kapitel fram, tjuvkika och se om allt blir bra. Jag drömmer om ett Lyckligt slut. Men det blir nog bara ett slut på detta kapitlet. Dags att bläddra en sida fram och börja om på nytt. Men när det som redan finns skrivet lockar mer än en blank sida är det lite tyngre. Men jag skyndar långsamt.

Ni som inte förstår behöver inte göra det. Fråga eller finns om ni vill, men ärligt talat borde du inte gjort det tidigare?

Mitt gängLili Lovely, Roro och Yoyo


Fick besök av gänget ikväll. Min tredje middagsbjudning denna vecka, har även haft Hanna här en kväll och Anna en annan. En som däremot är här för att stanna är min kära Fu ( inte Fuck you)

Kvällens roligaste: Tina blev fundersam efter att hon hört Che Guevara nämnas två gånger under kvällen och hon undrade vem det var. Då fick vi upplysa henne om hon bar honom tryckt på hennes scarf...


Blicka framåt
Fredagen hägrar.

Två att räkna med


Jag hann inte ens blinka innan pappa och mamma sa ja till att ställa upp som borgensman om det behövs. Det känns så skönt att veta att dom alltid stöttar och står bakom mig. Två att räkna med!
En annan familjemedlem att räkna med är min kära lillasyster. Idag när jag träffade henne insåg jag att hon tyvärr är alldeles för lik mig. Tyvärr, eftersom jag kan inte påstå att det är mina postiva sidor jag ser i henne, men som tur är det sånt som sakta men säkert växer bort. Det var inte alltid så lätt att vara liten som man vill minnas. Fast det är helt lätt nu heller. Men det ska väl vara lite sport.

Veckans tistel ger jag till min bankkvinna. Hon har vid två tillfällen lovat att ringa men inte gjort det. Innan vi är klara med varandra ska ge henne ett klokt råd. För jag tycker faktiskt att jag som kund har rätt att förvänta mig bättre service. Och nej, jag vill inte höra hennes bortförklaringar till varför hon inte ringt, för mig är detta totalt ointressant, jag blir bara förbannad!

Jag är rädd att min lilla kisse håller på att bli könsmogen. Usch, det känns jobbigt! Ett råd till Sandra K: Ta till vara på tiden, dom blir stora alldeles för fort!

Kolla HÄR för fina bilder på Nils. Anna lagt ut bilder från Creative Lounge invigning HÄR.

Det var en dag i juni


Skoja bara. Det var i augusti.

Nästan perfekt


Eftersom jag inte alls är känd för min spontanitet är jag väldigt stolt över att jag tväråkte till Lycksele fram och tillbaka på söndagen. Där umgicks jag med Tina, blev klippt och spaade med Tina, Emma och Johan. Det var en super härlig dag! Jag är även väldigt nöjd över att jag dessutom valde att åka buss, så bekvämt. Ännu skönare hade det varit om värmen hade fungerat på vägen hem, men man kan ju inte få allt.

En vän med bil

Jag och Ellet på väg upp till Karbäcken midsommar 08Tänk dig...


Att du varit på en väldigt trevlig fest och är på väg ut när du ångrar dig och väljer att ta bussen till en god vän. Du kollar snabbt så att bussen går dit du ska och hoppar sedan på. Efter en ganska lång stund inser du att bussen inte alls ska dit du ska och du kliver av. Nu är du väldigt långt hemifrån och ditt mål. Du börjar ringa taxi men tyvärr är det 45 min väntetid.  Nu dör din telefon. Hur det slutar? Du får i dina lågskor promenera i 50 min hem. Det låter inte så himla kul va? Jag kan lova att det var det inte.

Gammal man gör så gott han kan,dansar fan så illa,hela kroppen rister han,men ändan den står stilla


Efter en middag hos morfar och mormor somnar alltid jag och morfar i soffan respektive fotöljen. Mormor pratar med sig själv och med tvn. Sådär lagomt till efterrätten vaknar jag och morfar till och håller mormor sällskap. Rubriken är morfars (Hasse Alfredsson) favorit uttryck nu. Jag gillar det också.


Aunt


Nu har det hänt! Ett gossebarn är fött. Och inte vilkets gossebarn som helst utan min syster Lala Karlssons (och pelles) våfflan. Jag är moster!

Dagens bästa


Tur att jag var förbi Hanna ikväll (efter träningen, applåd) för att hjälpa henne plöja igenom några DH avsnitt. Det är inte hälsosamt att sitta sådär mycket vid tvn. När jag lix är inne på Hanna, här kommer en hälsning till henne - Andledningen till att din "lott" i livet är ju att du är bäst. Statsminister? Ja, why not lixom!

Imorgon ska jag till morfar och mormor. Det ska bli så skönt, jag längtar efter dem!

Dagens bästa: När jag öppnade mitt bildmess och fick se Fu. Obeskrivlig glädje. Bara en vecka kvar.
Dagens nästa bästa:  Jag hörde fel och trodde min kund hyrde hus av en swinger när det egentligen var en smed.


Ett minus för badmössan


Alldeles nyss hemkommen från vattenträningen så konstaterar jag att jag absolut måste köra mer vattenträning/simmning för det finns ju inget annat som man blir så skönt trött av. När jag var mindre praktiskt taget bodde jag på badhuset, det var tider det ( aj jag brände mig på sugröret...minns du L.L?)  Jag och Lina är riktigt tuffa nu med träningen och jag är tok peppad. Vi kommer bli sjukt snygga (Snyggare).

Nästa torsdag får Lilla Fu komma hem, äntligen!

Tillsammans mot vägens slut
Nej tack, jag är vegetarian!


Jag gick ut och dansade i lördags, nykter. Det var underbart och väldigt eye-opening att vara vid sina sinnens fulla bruk bland alla fylllon. Att försöka dansa gick sådär. Att det var knökfullt på dansgolvet var väl en sak men alla sjukt kladdiga killar var en helt annan, inte alls okej. Jag blev helt bestört, är det så här illa jämt? Är allt taffsande, uppmärksamhetssökande och desperata blickar sådant som jag missar eller godtar när jag själv intagit alkohol? Usch, det äcklar mig. Tur att sällskapet av Lina, Frida och Anna var trevligt annars hade det inte varit värt att befinna sig mitt i köttmarknaden.

Sommardopp


Det skulle inte sitta fel...
Det känns som en evighet sedan jag och Ocke badade på Andersnäset. Vi glömde säga till Lars och Gabriel att vi var på plats och de var därför lite sura när de kom ut och såg att vi var färdigbadade innan de ens hunnit med att vi anlänt.
Mamma ringde från Thailand idag och det hade det bara bra, förutom att det regnat en del. Men hur som helst så lär dom ha det väldans mycket värmare och skönare än här. Ibland känns det som att det där fina med vintern inte riktigt är värt det. Att man får stå ut med så mycket mörker och kyla för att kanske någon enstaka dag få se snön gnistra.

Ge folket vad folket vill ha


Vilken underbar dag! Jippijihoo!!!

Natten till idag drömde jag att mitt hår föll av. Drömtydning: Det här drömmer människor ofta i övergångsperioder när de känner sig kraft- och maktlösa.  Andra varianter var att man var rädd för att bli vuxen eller rädd att förlora någon. Det undermedvetna är väldigt medvetet.

Erika: Klart du ska få trosor, Pappa blir säkert överlycklig!


Present av pappsen


Trosor med hans företagslogga och en mogen slogan.

That darkness will fade with the morning


Jag har fantastiska vänner och närmaste som jag älskar. Ändå gråter jag av ensamhet. Ni som bryr er, bli inte förskäckt, this too shall pass.


Mörkare tider


Jag fryser, är trött, seg, har  huvudvärk och är sugen på mat. Allt detta är trevliga biverkningar av min kur som jag går på i veckan. Den är inte så särskilt rolig men förhoppningsvis blir jag så snygg att det är värt det. Beauty is everything visst?

I takt med att mörkret föll så blev även mitt hår mörkare. Känns skönt. På begäran visar jag en bild men mer troligt gör jag det ändå.

Pratade med Tina idag och vi bestämde att det blir februari månad vi drar till solen. Det kändes så rätt nu när jag fryser som värst och det är så mörkt ute. Nån fler som vill med?


 Min bror i avslappnad pose på koh phangan.

Hej tisdagIngen grå måndag
Sofia Ahlman var hemma på lov, så idag åkte jag till Sörmjöle för att bjudas på te och upptäcksfärd. Vi upptäckte både ett öde hus och Botniabanan. Det första var mest spännande och den andra svår att missa. Sen talade vi om oss sjävla, livet och konsten. Att det kan vara så lättsamt att vara svår!

Jag har varit snäll mot min kropp idag med massage hos Gertrud.

Mamma, Pappa och Sofie drog till Thailand idag (tydligen räknas man inte till familjen längre). Det är konstigt hur jag helt plötsligt blir extra beroende av personer som jag inte har möjlighet att vara nära ( hatar separationer och när jag var liten var det även jobbigt när kompisar åkte bort).  För just nu skulle jag verkligen vilja vara med dem. Men jag hoppas verkligen att de får en fin semester. Det som ger mest ångest är väl egentligen inte det att jag inte får följa med,  utan att när mamma ringde och frågade om jag ville ha något från taxfree så kom jag inte på något jag ville ha.

Även en hemsk upplevelse har jag hunnit vara med om idag. Självklart måste jag dela med mig av detta hemska för att bearbeta händelsen. Så här var det, jag traskade ner mot stan och hörde plötsligt en smäll mot fönsterglas och därefter föll en fågel ner, precis framför fötterna på mig. Den ryckte av död och olycka. Själv skrek jag och höll för öronen. Till min stora tröst slutade den rycka och somnade in (innan jag var tvungen att rycka in som bödel). Jag fick dock en olustig känsla av händelsen och jag funderar på om det är ett omen från ovan...

Som ett ödehusLove of my lifeSom om tiden stått stillaovan: Igår Nedan: "länge sen"


Igår hade Creative Lounge invigning. Så fantastiskt fint de lyckats med allt! Är väldigt imponerad och tror stenhårt på tjejerna. Och Anna var så vacker! Roligt dock att kortet på oss igår var så ruskigt likt ett som togs för kanske tre år sedan.


Mina grannar
Hanna, Marita och Karine. Visst verkar dom trevliga?

Jag är lilla My

 Aggressiv, busig och viljestark, men också rättvis och vänskaplig.
Jag är MIN hjälte


Jag önskar så mycket om den jag är.  Jag drömmer för ofta om den jag var. Sakta men säker faller det på plats att min framtid är säker. 

 Vem jag än är så är jag alltid jag.

RSS 2.0