Blondiner eller brunetter?

        
 
 


Systrarna K, kan de vara så att det har samma frisör tro?
Sommar och höst 06

Bullerbyn
Fick bullerby känsla idag när jag promenerade vid Gammlia. Minns ni avsnittet där dom firar midsommar? åh vackert. Berghem är vackert. Det är ett hett tips till Emma och Hanna om dom blir umebor till hösten.

Det känns som igår.

För fem år sedan 2003:
Gick jag andra året på frisörlinjen. Bodde hos morfar och mormor I Umeå men pendlade hem till Hoting nästan varje helg. Jobbade extra nästan varje dag efter skolan på en Salong i stan. Var förlovad med Ulf.

För tre år sedan 2005:
Då gick jag PU utbildningen på frisörskolan och förberede mig inför det stundade gesällprovet. Otroligt härligt år.  Mycket trevliga människor omkring mig och roliga projekt. Gjorde praktik på min nuvarande arbetsplats och trivdes jätte bra. Många fester antingen med PU gänget eller med Emma I. Jag och Ulf flyttade ihop i Umeå.

För ett år sedan:
Flyttade 100 m från min andrahands två för att mysa med Tobias i hans etta. Jag och Anna är på kurs i LA. På jobbet var inte stämningen den bästa och det blev täta besök hos facket. Är trött på jobbet och vill resa bort för att få en paus.

För tre månader sedan:
Befann jag mig i Asien och tog dagen som den kom. Drev runt och njöt av att livet kunde vara så enkelt. Fick äntligen ladda batterierna på riktigt.

Igår:
Var jag ledig och tyvärr blev dagen inte så produktiv som jag velat pga att jag vaknade med huvudvärk. Var på möte om framtiden.

Idag:
Bal i Umeå, det blev en hel del smink och hårfix. Roligt. Efter jobbet var det info möte på entreprenörcentrum. SPÄNNANDE!

Om ett år:
Då har jag slutat "jobba" och driver eget företag som förhoppningsvis går lysade. Bor fortfarande kvar på Berghem men i en större lägenhet. Om jag har tur finns det tid för en weekend, har länge längtat till Paris.

Utmanar: Kaka, Erika, Ingela och Tina

Headache


Varför kan jag aldrig vara nöjd över mig själv när jag inte orkar göra "bra" saker? Varför ska hela dagen gå ut på att jag tänker på allt jag ska göra sen för att kompensera att jag varit lat. Va fan, jag har ju haft huvudvärk idag. Då kan man väl få ta det lite lugnt? Men det accepterar jag inte trots att jag vill kunna känna att det är okej. Istället känner jag att dagen varit onödig eftersom jag ändå inte fått nått gjort. Trots att jag egenligen säkert gjort väldigt mycket i normala mått mätt. Jag älskar planerad ledighet eller vilodagar men när det blir oplanerat som idag, njuter jag inte av det utan känner mig bara värdelös och lat. Det värsta var att jag sov så länge. Halv elva, det är alldeles för sent. Då kan man ju lika gärna skita i att kliva upp.

Kärt barn har många namn


 

På fredag kommer Mischa hit.
 Fast jag kallar henne mest Soffan eller Soffe.


Home sweet home


  

Erika! Hur blir det i midsommar? Jag har en plan.
Vad har ni andra för planer?Folk å folk.


Ibland vill jag bara pissa på folk. Det skulle ju dock vara ganska otrevligt eftersom jag jobbar i ett service yrke. Idag var det två personer som skulle ha förtjänat att bli pissade på. En mamma kommer förbi på salongen och frågor om det inte finns nån tid för hennes son. Jag svarar nej tyvärr, idag är det fullbokad och är jätte trevlig. Mamman svarar - jo men du som är så duktig, du klipper säkert jättefort. Än en gång säger jag, denna gång i lite hårdare ton, att det är fullt. Tror folk att man står och ljuger? Säger jag att det är fullt så är det ju det. Det är ofta just sånt händer att folk säger så: jo men kom igen, mitt hår går så fort att klippa. Tack för att du talar om det för mig jag har ju ingen koll på hur fort en klippning tar eftersom jag gör ju det så sällan, idiot. Folk som är sena är inte heller populär hos mig. Idag kommer en ungdomskille som jag bokat in på förmiddagen, 15 minuter sen. Då brister det för mig, jag blir så jävla förbannad. Det är så oförskämt att inte passa tider, speciellt då jag vet att den där killen bara dragit runt på stan och inte har nån som helst andledning att vara sen. Hela min arbetsdag blir ju lidande och dessutom mina andra kunder. Detta talade jag även om för honom. Sen log jag och klippte fort som attan.

Oftast älskar jag ju att arbeta med människor annars skulle jag aldrig valt att arbeta som frisör.  Men det är fasen skillnad på folk och folk. En hel del idioter stöter man på. Det är tur att alla de underbara kunderna väger upp och gör det värt att fortsätta le.


I got you babe
När jag känner mig lite hängig tar jag fram den här bilden. Den muntrar upp.
 Det här kommer bli en bra dag!


Lala x2


    

Lala och jag, vi är goda vänner och goda vänner gör man snygg.

Kom tillbaka
Vart tog värmen vägen? Jag fryser.
Men imorn blir det andra bullar för då ska jag träffa Lala och hon är H O T.
Här är förresten en bild på oss sen i julas. Nån som vet vem han som kysser Sandras hår är? För jag har ingen aning. Han verkar ju snäll iaf.

Jag ska bara...


God dammit, idag känns det att jag lever. Var på massage igår och för en gångs skull var jag faktiskt inte så bra i min rygg. Gertrud tyckte jag skulle försöka vila lite mer. Lättare sagt än gjort. Jag får sån otrolig överskottsenergi under den ljusa delen av året att jag har svårt att inte göra nått. Måste ta tillvara på varje liten minut och göra något bra av den. Nu jobb och sen träning.  Vilan får vänta till senare.


Världens värsta Karlssons.


Vaknade riktigt sur idag.  Det berodde på att familjen Karlsson betett sig så hemskt mot mig under natten. Jag, Lala, Erki och Robbelibobban skulle tillsammans bege oss från Umeå till Hoting för att spendera helgen där tillsammans. Helt plötsligt kommer det fram att Rolle deras Pappa ska skjutsa dem dit medan jag skulle få nöja mig med bussen. Sedan när jag frågade om inte jag också kunde få åka med, fick jag ett nej tillbaka. Till och med när jag insåg att jag missat bussen med två timmar fick jag ändå inte åka. Erika sa: Men du vet pappa har så mycket saker i bilen. Fasen vad sur jag var.

Tur att det bara var en dröm. För på riktigt är Karlssons mina favoriter. Världens bästa Karlssons är vackra, genomkloka, lagomt tjocka och i sina bästa år. Visst?

Var det du Gud?


Världen är skit och orättvis. Är det inte krig så är det cykloner och är det inte det så är det nått annat hemskt. Orsaken är allt som oftast människans egoism. Sen har man ändå samvete att klaga över saker som egentligen inte har nån som helst betydelse. Vi måste ju ta hand om varandra.

 Vem bestämde att Camillas kompis Algot skulle dö?

Spa är sååå min grej


Tänk er hur det skulle vara att att börja dagen tidigt med en god frukost (med ditt eget hembakta bröd). Därefter åker du till Spa. Tränar en timme i gymmet för att sen simma och slappa vid poolen.  Äter en jätte nyttig lunch och efteråt får du en spa behandling. Visst låter det härligt ? Och det kan jag tala om att det var det också.  För exakt så där har min dag sett ut. Sen att jag fick jag jobba två till sju skulle man ju vilja utelämna.


Måndag


Hemma hos morfar i tv-soffan. Det blir reklampaus och jag, mamma och Tobias får vara domare och bedöma vad som sägs i slutet av Norrmejeriers reklamfilm eftersom morfar och mormor är oense. Den ser ut som så: En karl står och babblar på ett berg och hans son frågar om de inte kan gå hem snart och då avslutas den iaf med: Men du har ju inte druckit upp din liter än. Morfar har istället för liter hört Mikael. Vilket egentligen inte är så konstigt eftersom det sitter en pojke där och han skulle ju faktiskt kunnat heta Mikael. Men sen börjar han dilla om att han trodde det var nått nytt namn på mjölken och hur han kunde se framför sig hur de ställde upp Mikaeln på hyllorna i affären. Min morfar är rolig. Fast det är nog roligare om man va där.

Gråt älskling


Söndagar är aldrig en hit men just ikväll är jag riktigt låg.


Det är över nu.


Helgen passerar lika fort varje gång. Lördagen bjöd på en dag på stan i sällskap av mig själv. På kvällen fick jag främmande av tre fina flickor. Det bjöds på vin och lite smått och gott på terrängvägen innan vi traskade ner på stan och hängde en stund på O´learys uteservering. Därefter blev det till att traska uppför backen till Berghem igen. Älskar Berghem, men berget skulle jag kunna vara utan.

Roligast: Att vi sprang på Alex Schulman och pinsamt nog var jag helt till mig över detta hela kvällen. Jätte roligt att höra ifrån Johannes S igår också, det var länge sedan.

Idag lyckades jag släppa med mig Camilla B på bildmuseet, men det dröjer nog till nästa gång. Hon måste nog få mogna lite till. En hälsning till Camilla N som gjorde mig så stolt när hon klarade gesället idag: Du är alltid Lillen för mig men idag är du fasen störst. Njut!

Sista söndagstimmarna ska tillbringas utomhus och sedan i soffan med mycket snask som jag ska svettas bort på måndag.


Snart shoppingförbud


image165

 Byxor MQ, linnen HM, 2 kjolar och en blus Myrorna.
Sen blev det även lite ekologiskt vin, mat och blommor. Man kan köpa lycka, iaf för ett tag.


What happens in Vegas...

Bio ikväll, en väldigt förutsägbar komedi men en tok bra sådan. Allt kändes så underbart under hela förställningen men sen när eftertexterna rullade blev jag alldeles tom. Han var ju min. Men lika plötsligt som han klev in mitt liv så försvann han, Ashton Kutcher jag älskar dig men jag känner mig lurad. Till och med Tobias valde Ashton före Cameron Diaz och la till att han var ett jäkla snyggt manface.  Bra betyg alltså.

Idag kände jag stor sorg att en viss god vän ska bo så förbannat långt ifrån mig. Fan och attans. Imorn? LEDIG med stora bokstäver.Jag vill ha en egen måne som jag kan åka till.

Äntligen har jag en ledig helg och helt plötsligt blir mitt problem vad jag ska fylla den med.


Utmanad


Här är reglerna:
1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta sju sanningar om dig själv.
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.


Emmalisa


Som tidigare nämt är jag huvudperson i min drama/komedi/skräckis/action rulle. Dessutom spelas det ofta skön filmmusik för att förstärka scenerna. Min film har dock ingen titel än så förslag uppskattas.

Jag blandar emellanåt ihop drömmar och verklighet, vilket har gjort att omedvetna lögner uppstått. Det är inte lätt när man drömmer så läskigt verkligt som jag

Jag tycker precis som Lotta på bråkmakar att jag kan nästan allting.

Jag blir äcklad och irriterad av perfekta Svenssons samtigt som jag kan längta efter att få bli en själv. Mest för att jag tror att man blir lugn, platt, och tråkigt och vid vissa tillfällen tilltalar det mig.

Jag är ofta Emma tvärtemot, mest för att vara just tvärtemot och för att skapa diskutioner. Det som är bra med detta är att det gör att jag har lätt för att se saker och ting ur olika perspektiv. Det dåliga är att ibland blir jag osäker på vad jag tycker och vad Emma tvärtemot tycker.

Jag har inget behov att lära känna nya människor utan är väldigt nöjd med de jag redan har. Allt utöver blir bonus.

Jag köpte "100 sätt att rädda världen" fördan och inbillar mig att den ska få mig att sluta snacka och börja handla. Jag talar gärna om för andra hur man ska rädda världen, men är egentligen för dålig på att leva upp till det själv.

Jag utmanar: Erika, Tina, Hanna, Karin, Ingela, Sandra och Tobias

Emma det dröjde ett tag men nu är det gjort, kram till dig!


Rebecka, spara lite smörgåstårta till mig.


Att börja arbetsdagen klockan sju hör inte till vanligheterna för mig och när den dessutom inte avslutas fören klockan 18 som vanlig, trots tidigare start, så tar det ut sin rätt. Lägg till en promenad med Anna och ett svettigt avsnitt av Desperete och man blir slutkörd.

Ett stort grattis till min vän Rebecka, för vissa även känd som Party Rebban.


Piece of cake

Brödet jag bakade igår blev jätte gott och det var tok enkelt. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda först ihop de torra ingredienserna och därefter fil och sirap. Häll ner den lösa degen i en form och grädda i ca 1,5 tim. Done!

6 1/2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
2 dl solroskärnor

1dl linfrö

2 tsk salt

2tsk bikarbonat

2dl mörk sirap

1 liter filmjölk

Baktips, jo jag vet och det är sant. Jag börjar bli gammal...

Men Kaka Svensson är ju lika gammal som mig och hon gillar ju att baka så hon borde prova på det här.


Hanna och Tåsjön


image164

Båda två är fina.

Underbart är kort...

Helgen är redan slut men ungefär så här såg den ut: Skyndade hem från Umeå i lördags, Tåsjö och Selinders badtunna hängrade. Det blev en väldigt trevlig och skön kväll i vackra Tåsjön tillsammans med Hanna, Angelica, Linus, Linnea, Karin och Jocke. Men kvällen slutade inte där utan jag drog vidare och mötte uppe Oscar, Gabbe och Olsson nere vid Valåbäcken. Dom var i lagomt fin form och det tog en bra stund att ta sig från bäcken bort till Alstergrens, väl där drog vi igång bilstereon och dansade loss på gräsmattan. Söndag hängde jag ett tag med grabbarna, klippte en massa hår, tvättade bilen och krattade. Idag har jag hunnit vara på texas med Billy Bob, kört till Umeå, tränat 1,5h, handlat, lagat mat, städat och just nu bakar jag bröd. Ambitiöst va?

   
   

Time flies


image611

 Jag och min Erika, bilden togs för snart ett år sedan, det är ruskigt vad tiden går fort...
Dagen har erbjudit jobb och träning. Känns så skönt att jag är igång och peppad på att träna igen. Hur ofta tränar man fredag kväll? Imorgon blir det Hoting, underbart!

RSS 2.0