Vad är väl frihet?


Visa frigör sig medan andra binder upp sig. Har varit på hejdå fika hos Camilla ikväll, för henne blir det äventyr i några månader framåt. Själv ska jag och kolla på bostadsrätt imorgon.
Skräckblandad förtjusning.

Jag dör


Familjens nya Bella. Så söt att det gör ont i hjärtat.
Fast det är värre med Ninja, henne tycker jag så mycket om att det ibland känns som om jag ska få en hjärtattack.




Två vackra flickor




Ketty och Nova

Yellow










1. Väg 2. Freddy Hellhoff Poppins 3. Carro 4. Emilia 5. Tommy 6. Jag  7. Storebror

Än så länge oförstörd.


Bäbisen har fått ett namn nu : Nova, Smilla, Nora.
Nova är söt och ännu finns alla möjligheter om att hon kan växa upp och bli en fantastisk människa!

Men tanke på rubriken. Visst har jag en vacker människosyn? Det finns alldeles för många förstörda PLATTA människor. Men ibland känner jag hopp när jag träffar de som lyser men tyvärr är det inte ofta jag blir imponerad. Igår glimmade barnen och gav energi. Som de platta människorna sedan stal från mig. Jag var alldeles tom när jag kom hem, sorgsen över att det som tagit mest energi var "blod är tjockare än vatten". Jag kan konstatera att så är inte alltid fallet. Igår kändes det ganska utspätt.

Jag älskar Nova och Emilia!

Ovanligt


Imorgon åker jag hem till Hoting för att delta i namngivningen av mitt brorsbarn. Det låter trevligt och blir säkert så men om sanningen ska fram längtar jag inte ens. Visst längtar jag efter familjen men det känns skit tråkigt att slösa bort helgen med en massa bilåkning. Dessutom brukar jag när jag väl är hemma inte vilja åka tillbaka till stan. Helst skulle jag bara vilja vara hemma i Umeå med min lilla familj. För ovanlighetens skull föredrar jag just nu Umeå framför Hoting. Men det kommer väl antagligen ha ändras efter helgen!



Jag skrev ett brev


Jag fick ett brev. Ett riktigt brev med frimärke.

Det var väldigt länge sedan jag fick ett riktigt brev. När jag var mindre hade jag en del brevkompisar men de sista åren är det mest räkningar eller reklam som dimper ner i brevlådan. Jag hade glömt hur glad man blir av brev. Och hur spännande det är! Nu ska jag skriva svar.


Hon kommer med solsken



Timme för timme


9.30 Ansiktsbehandling, 90 min 11.30 Body balance 12.30 Promenad hem 13.00 Lunch 14.00 Promenad med Ninja 15.30 Badade 16.00 Läste "Att älska som en porrstjärna" 17.00 Powernap 17.30 Promenad till blåbärsvägen 18.00 Uppvaktning av Nicke, smörgåstårta och tårta 20.00 Hemma igen, det blir en kopp te och "Twin peaks".


Sara och Sandra



Lördagskvällen och söndagsförmiddagen tillbringades med dessa flickor

Jag och Sara bjöd Sandra och Pelle på sushi

Vi promenerade och tryckte kladdkaka!

Picknick på söndagen


Sun is shining, the weather is sweet


Make you wanna move your dancing feet now.






Får jag lov såhär på kvällskvisten?


Sluta dröm om det ljuva livet,
(vi kommer aldrig va med om det)
Och be aldrig mer om ursäkt
(för sakerna du aldrig gjorde)


Patrik 1,5


Jag hann äta upp allt godis och bli kissnödig under bioreklamen. Dessutom jävligt förbannad över att det ska vara så lång reklam att man kan lyckas med dessa två saker. Men under filmens gång glömde jag den jävla reklamen, kisset, saknaden av godis och hur arg jag var. Jag älskade den! Och det gjorde tydligen alla andra med. Idag är första gången jag ser en film som efteråt får applåder. Jag säger bara Åhhh.

Idag har jag även jobbat 8 timmar, lunchat med Hanna, tränat body balance och städat min garderob. Jag är fantastisk!

Hello hey


What´s your name?

BÄSTA LÖRDAG


PÅ LÖRDAG SKA JAG OCH SARA TILL SANDRA OCH SOVA ÖVER. JAG LÄNGTAR SÅ MYCKET ATT JAG MÅSTE SKRIVA DET I STORA BOKSTÄVER!

IKVÄLL HAR JAG VARIT OCH HÄLSAT PÅ MIN ANDRA SANDRA. SANDROR ÄR BRA ATT HA!


Känner ni igen henne?




Från den gamla goda tiden då jag hade balkong. Och snusade.
Jag saknar balkongen men inte snusen.



Sov gott

Idag gjorde jag ett sjukt snyggt jobb och det peppar mig. Sen var det ett jätte bra body balance pass och det peppar mig ännu mer. En härlig tisdag med andra ord och jag längtar efter imorgon för det ska bli en lika bra onsdag!


Mirikitanis katter



Jimmy Mirikitani. Foto: Hiroko Masuike

Ännu ett tips på en bra dokumentär!

Hör mina böner!


Åh giv mig kraft och stryrka att klara av denna dag! Om jag kunde välja skulle jag krypa ner under täcket igen för jag orkar inte!

Gammal goding


Det här var ju några år sedan. Om jag inte minns fel var det på Yran. Samma dag som "lappen" skällde på oss för att vi åt av vår egen frukost. Det var sjukt eller rättare sagt han var det. Visst Sandra? Usch, jag blir arg bara av att tänka på honom. En sak som jag blir glad över är att jag inte längre är blond.




Jag älskar



Hjärnstress?


Alltså det verkar inte bättre än att ålder börjar ta ut sin rätt. Att jag faktiskt blivit ett år äldre börjar visa sig i form av minnesförvirring.

Jag jobbade på strömpilen idag, fixade mammas hår och åt middag uppe på Ersboda. Senare på kvällen ringer jag Tobias och frågar om han har bilen och får till svar -Men nä Emma, den tog ju du imorse.

Jag tog alltså bilen imorse men glömde att köra hem den. Det är sjukt, fullkomligt sjukt. Det är nästan så jag blir rädd för mig själv.  Hur ska detta sluta? Vad händer nästa år när jag blir 23+1?

Inspiration (av latin inspiro, inblåsa, väcka liv i), tillstånd av mental verksamhet.






Kom igen Lördag, nu kör vi!

Jag svär


Det är fredag och jag är helvetes trött (excuse me). Det blir man efter en hel arbetsvecka som för min del inte avslutas fören imorgon eftermiddag. Ikväll fick jag middag och tårta hos morfar och mormor även mamma och morbror Leif var där. Hade väldigt väldigt gärna varit med på Metallica partyt ikväll, men det är viktigare att spara krafter för att klara morgondagen. Nu ska jag lägga mig och läsa en bok, så jävla mysigt.

Kvällens bästa: Äntligen har jag utsett vinnaren i min tidigare tävling (så svårt att välja mellan alla förslag, yeah right). Oscar kammande hem den, än så länge hemliga vinsten med: 

Postat av: oscar you know

lars: Vart är gammel gäddan??
gabriel: I mitt rektum!


Två sidor av samma mynt


Här är mina fångade på bild: Emma och Emma tvärtemot!



10 september


Det är min dag! Tack alla ni som på ett eller annat vis gjort min födelsdag så fin. Älskar er!



Här är jag i egen hög person med min väldigt lååånga lugg och mina nya hörlurar (jag fick även en Ipod till dem)


Hej, ett tips!


Snälla se "Bomber och granater, gafflar och knivar" på svt.se. Det är en underbar dokumentär som gör mig helt galet hög av lycka. Huvudpersonen Karl är en fantastisk konstnär med en otrolig karisma. Han säger -Utan konsten vore jag död! Måleriet och Mozart, det måste jag ha! Min konstnärssjäl skriver under på det.

Kolla här

Ett år närmare döden


Visst låter det hemskt? Imorgon är det 23 år sedan jag föddes, säkert redan då med åldersnoja.

Jag minns det som igår. En vinterkväll då jag sparkade hem längs strandgatan, funderades över livet och hur jag tänkte: Snart är mitt liv över. Då var jag runt 12.
 

Det är nog egentligen inte siffrorna jag är rädd för utan mer att livet går så förbannat fort. Det är ju knappt att jag hunnit med att 90-talet är över. Jag tycker fortfarande att en bil från -94 är splitterny, fast den egentligen var det för 14 år sedan. Samtigt tycker jag det vore grått med ett liv i slow motion. Att tiden går fort är väl förhoppningsvis ett bevis på att jag har roligt!

I år önskar jag mig: Att jag aldrig blir vuxen och att jag ska kunna flyga och uppleva magiska äventyr.
Peter Pan - Walt Disney - 1953

Dagens bästa outfit




Stod helt klart Hanna för. Vad tycker ni?

Måndag Måndag




Höstmånadens första söndag





Se vilken fin present Linnea kom med! Den är vacker och det passar mig. Jag bjöd på ohembakta bullar. Är man en upptagen citychick så kan det inte hjälpas, det blir så ibland.
 Senare mötte jag upp Lina för att se lite innebandy. Tyvärr spelade inte den största stjärnan, Rebban. Frida blev utsedd till "matchens spelare" av mig!

Förhoppningar om morgondagen: 1. Att det soliga vädret håller i sig 2. Att det är ett bra body balance pass 3. Att jag får en tid för ansiktbehandling 4. Att jag hinner och fyndar lite andra hand.


Brorsbarn


Den 5 september blev jag Faster.


Sova bör man annars dör man


Helgen kom och den gick. Helg innebär kanske vila för vanliga människor men inte för mig. Fredagskvällen inledes med att Tina kom till stan och vi joinade ett gäng tjejer för middag på Tc, mycket trevligt. Mer resturangbesök!  Därefter gick det utför. Jag kunde för inget i världen somna på natten. Jag vred och vände på mig hela natten. Fy farao, hade jag kunnat trolla bort mig själv hade jag gjort det då. Det är så sjukt att inte kunna somna och jag hatar det. Därför var jag såklart ett vrak när jag klev upp för att åka på jobbet på lördagsmorgon. Men på nått sjukt vis överlevde jag både jobbet och visningen efteråt. För att fira det, blev det fest hos Lina och besök på två uteställen i stan, snacka om att gå in andra andningen. Men jag sov förbannat gott i natt och jag längtar efter ikväll när jag får sova igen.

Därför är det bra att ha en alienkatt




 Hon kan lysa upp i mörker och skrämma bort vilddjur.

Den gode, den onde, den fule...


Idag tänker jag på Anna som har en jobbig förmiddag framför sig. Men det kommer gå bra. För hon är den gode som slåss mot den onde.
 


Den fule, bilden på jag och Anna för hundra år sedan (två eller tre år) Men shit, vilka små tjejer vi ser ut som. Mellanstadiet på sin höjd, haha.


För en tid sen...




Då var det jag och The golden girls.



Godnatt min skatt



Hej som i hockeypuck




En härlig dag som började med ett besök av Hanna som jag sen tog med mig till Gamlia, det är så härligt att vara lite kulturell emellanåt. Jag blev faktiskt lite peppad att vara konstnär själv. Så ikväll efter bodybalance ska jag sätta igång, just nu tror jag det är collage som gäller. Min dröm: Egen atelje/hobbyrum

Alla kryss


Min måndags planering bestod av jobb, mat och träning. Men det blev jobb, mat och Hanna. Det är så himla kul att vi bor så nära och att det blir många oplanerade besök. För i vanliga fall är mitt liv i Umeå ganska planerat. Jag är en person som planerar, mycket och ofta. Och i vanliga fall gillar jag inte när jag frångår mina planer, speciellt om jag planerat att träna och istället sitter hem och dricker vin. Men just nu känns det så rätt att jag lär mig att se mer avslappnat på min tillvaro och inte alltid behöver vara så himla bra (enligt mina mått) Har haft en super mysig kväll med Hanna, behövde dock inte slutat med rödvin på kläder och väggar men har man en osmidig katt så är det smällar man får ta.

Mer om mitt planerade. När jag flyttade upp till umeå och började i gymnasiet var min fixidé hur många timmar jag skulle få sova. Det är helt sjukt hur jag i huvudet hela tiden höll räkning på hur många timmar jag sov varje natt och lixom gjorde helt onödig statistik över detta i huvudet. Senare övergick detta till diagram över timmar jag jobbade, timmar jag tränade och timmar jag fick vara ledig. Det kanske låter snudd på sjukligt men jag är bara en sån otrolig kontrollmänniska och har svårt att bara ta dagen som den kommer. Därför är jag stolt över att jag för tillfället inte "räknar" på samma sätt som förut och bra är väl det, för det var totalt onödigt, jag använde aldrig "statistiken" till något. Fast fortfarande kan jag väldigt lätt fasta i min kalender och bläddra fram och tillbaka för att planera och ställa in mig på vad som ske i mitt liv. Tråkigt va? Egentligen tycker jag inte att det passar min personlighet. Visst borde impulsivitet klä mig bättre?

Hittade en artikel när jag googlade kontrollbehov.  Ja, jag kände igen mig. Men jag är så väl medveten om hur jag är och att det går att förändra och det vill jag, fast bara lite. Jag är bra oavsett om jag är kontrollerad eller okontrollerad.

RSS 2.0