Vackra Emma


Ikväll har jag sett dokumentären om tragedin i Arboga. Att föreställa sig att vara med om något liknande är omöjligt. Likaså är det omöjligt att inte imponeras av mamman Emmas person. Hon verkar vara en underbart stark människa och fanns det fler av henne i världen skulle liknade tragedier inte ske. Hon talar med ett sånt lugn och säger sig mest vara glad över att hon har så fina minnen av sina barn. Jag tycker det är så fantastiskt att hon lyckats överleva något så hemskt och vänder det till något positivt.  Starkast av allt tycker jag det är att hon inte känner hat mot den skyldiga. När jag bestämde mig för att se dokumentären var jag förberedd på gråt men Emma gjorde mig glad. Vackra människa, du är underbar!


Allvetande? Nä, men uppfriskade!


Kikade in hos Underbaraclara  läs hennes blogg och den som hon länkar till i inlägget. Sånt där älskar jag. Det gör att jag skulle kunna tänka mig skaffa barn. Jag har ju egentligen lagt ner barntanken eftersom jag hatar att följa strömmen. Jag menar alla andra skaffar ju ungar varför ska jag göra likadant?

Ännu gladare blev jag när en av mina favorit kunder uttryckte att hon ville inte ha barn, inte nu och inte sen. Jag tycker det är så skönt att hon säger som hon känner.  Vill man inte ha barn ska man kunna uttrycka det utan att folk ser snett på en. Jag menar hon är ju ingen sämre människa för det.  Sen är det lite fel av mig att jag egentligen gillar de som upprör den stora massan och det är ju inte riktigt rätt för det ska ju inte uppröra utan det ska vara normalt vilket man än väljer.

Det är egentligen sjukt att jag har en sån stark lust att irritera människor. Jag måste jobba på detta. Det börjar smått gå överstyr. Jag går lixom runt rätt ofta och känner att alla är lurade.  Det är bara jag som vet sanningen. Men sanningen är ju den, att jag tror ju att det inte finns nån sanning, så jag säger som emot mig själv, attans. För att skylla ifrån mig så tror jag att det kommer från morfar, han vet också väldigt mycket och har väldigt sällan fel. Ödmjukhet är det så det kallas?

Hur mycket jag än önskar att jag inte vill ha barn, så måste jag väl erkänna att jag tror att jag senare kommer vilja ha det, biologiska eller eventuellt adopterade. Och jag är överlycklig över att jag ska bli blodsligt faster och oblodig moster! Jag älskar att de som vill ha barn gör som de vill och skaffar barn. Det blir så bra då!

Ironi


Jag sitter och minns en god vän. Erika Karlsson heter hon, om jag inte minns fel. Jag undrar vars hon tog vägen. Nån som vet vad som hände med henne?
 
Love you

Hjälp!


Imorgon ska jag fotas så att min bild kan matcha de andras och läggas ut på hemsidan. Till detta ska det finnas en text med lite trevlig fakta om mig själv både privat och som frisör. Snälla hjälp mig! Vad tycker ni ska finnas med? För själv har jag en black out och kommer inte på nått. Tack på förhand!

Hej som i handgranat


Åh vad skönt att efter en lång dag dag med jobb och träning få komma hem till middag och ett glas rött. Med lång menas att jag började åtta slutade efter sex och tränade till åtta därefter hemma vid halv nio.

Jag fick en smärre chock igår när Hanna och Angelica berättade om den stundande festivalen i Hoting. För en festival i Hoting känns ju ganska otippat. Men ett väldigt trevligt intiativ speciellt om resultatet blir bra. Tyvärr jobbar jag lördag så just nu känns det alldeles för jobbigt att åka till inlandet. Men man vet aldrig konstigare saker har ju hänt än att jag ångrar mig!

Jag blev påmind om min födelsedag i helgen. Och det var verkligen en märlig känsla att bli medveten om att missat nått sånt. Påminnelsen i sig var som en födelsedagspresent. Den 10 september är datumet ni ska komma ihåg, för det kan ju finnas en risk att jag glömmer det igen för varken jag eller mitt minne är ju purfärska längre.


Pssst!


Klockan är sen och det är dags för sängen. Men jag ville bara berätta att min forna jag, det sommarsönderblekta är borta och nu är jag mer färgsprakade. Me like! Sex and the city en andra gång? Me like!

Hej som i helium!


En härlig söndag lider mot sitt slut. Efter lite sovmorgon åkte jag och Ninja till Vännes för att hälsa på Sandra (även Pelle och katterna Molly och Saga huserar där). Sandra som jobbar hårt på att bli en bullmamma bjöd på hembakt, nice! Ninja försökte bli vän med Saga och Molly men hon lyckades inte riktigt charma dem. Om jag fick skulle jag flytta in hos Sandra och Pelle för jag trivs så bra hos dem. Undra om de vill adoptera Emma 23?

Lite arbete eller utbildning rättare sagt stod också på schemat plus lite mat och dryck. Redken är ett nytt märke för mig att jobba med så det var perfekt med lite djupare information om alla produkter. Redken hade skickat upp en otroligt kunnig tekniker som verkligen imponerade genom att ha svar på alla våra frågor. Att inspireras av en så professionel tekniker gör mig så glad och peppad på att själv förbättra mig. En förebild behöver alla.

Imorgon är jag ledig men jag ska ändå ner på jobbet för jag ska få färga mitt hår, YES YES YES!

Big is Beautiful


Luggen i svartvitt
Jag kapade luggen igår med förhoppning om att även färgen skulle kännas snyggare.
Men så var inte fallet därav svartvitt kort. 

Brevet från Lillan


Fy fan, såhär mycket har jag aldrig längtat hem. Jag vet inte varför men stan stressar mig. Jag vill hem till mitt lugnare jag. Jag vill dit jag hör hemma. Snälla pappa kom och hämta mig!
Jag vill hem.


BREVET FRÅN LILLAN
 Lyrics & Music: Evert Taube

Pappa, kom hem!
För vi längtar efter dig!
Kom innan sommar'n
är slut, lilla pappa!
Åskan har gått,
och om kvällen blir det mörkt,
stjärnorna syns nu
på himlen igen.

Allt jag vill ha
är ett halsband av korall,
ingenting annat,
det kostar för mycket.
På våran tomt
är det nu så mycket bär,
och fullt med ungar
har fåglarna där.

Sjön är så varm
och jag badar varje dag,
och jag hoppar i
utan att bli rädd,
för nu simmar jag så bra.

Vi har det så fint
nu i vårat lilla skjul,
och en liten gran
har vi också sett,
den som vi skall ha till jul.

Detta har jag
skrivit nästan bara själv,
och jag ska börja
i skolan till hösten.
Pappa, kom hem!
Jag vet något som du får!
Nu slutar brevet
från din Ellinor.

Ge mig en öl


Jag önskar att jag hade en bord fyllt med öl. Men det har jag inte.
Jag får nöja mig med sushi och vatten eventuellt kan jag skrapa ihop till en Gin och tonic.Oss Kattägare emellan


Jag och Ninja var ute på kvällspromenad och hade precis snedat husen när vi upptäcker en kvinna och hennes katt (en super fin ragdoll). Jag och Ninja knattar fram och hälsar på dem. Jag och kvinnan pratar katter i flera minuter innan vi skiljs åt. Mitt första möte med en kattägarfrände. COOLT!


Vad fan är problemet?


Redan på måndag morgon och även de resterande veckodagarna längtar jag efter att det ska bli helg igen. Så att jag kan ta det lugnt och inte göra något. Men sen när den jävla helgen är på plats blir jag sjukt rastlös. För ungefär två timmar sen när jag cyklade från jobbet var jag as trött och riktigt nöjd med att bara ha en skön oplanerad hemma helg, jag hade t.o.m tankar om att sova bort den. Nu alltså två timmar, senare skriker jag efter underhållning. Ge mig ett uppdrag eller en sjua. Gaaah jag blir galen. Allt jag vill är att det lugn jag längtar efter varje vecka ska infinna sig i kroppen, helst även i själen.


En svart katt blir väldigt lätt grå...


Lite ögongodis så här på kvällskvisten, jag ger er Na Ninja Nanoo!

Vad man är eller vad man vill.


Jag blev utmanad av Emma Lisa på ett personlighetstest  och nedan följer första resultatet:

Din personlighetstyp:

Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, SYO-konsulenter, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.


Men jag blev inte riktigt nöjd så jag gjorde det igen, haha. (det var det där med underordnade som jag inte gillade)

Din personlighetstyp:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.

Inte riktigt nöjd nu heller, vaddå jag hatar traditioner och sjuksköterska är det sista jag skulle jobba som. Sista gången fick Tobias svara åt mig och då blev det såhär.

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.

Fortfarande inte nöjd men skit samma, det är ju bara ett test. Jag kanske inte riktigt är som jag vill eller så känner jag inte mig själv tillräckligt bra eller så gör inte andra det.  Eller nått.


Emma on musta kissa


Vi funderar på att skaffa en kompis till Ninja. Inte för att hon inte räcker till utan för att vi kanske inte gör det. Hon behöver en lekkamrat och trygghet när vi inte är hemma.

Rubriken " Emma on musta kissa" lärde Leif mig på en franska lektion, det är finska och betyder Emma har en svart katt! Jag visste väl att jag skulle få nytta för den frasen. Tack Leif!Stackars Tobias för inte så mycket pluggande gjort för Ninja vill hela tiden var med.


Ogin


Den här lappen möttes jag av när jag öppnade kylskåpet hemma. Vad jag gjorde? Jag drack av den såklart!Det värsta är att vi är lite lika jag och min syster. Lite ogin (jag vill påstå att det växer bort, sakta men säkert) Fast jag tycker att jag lixom skötte det snyggare och mer diskret. Jag gömde allt jag ville ha för mig själv. Medans Sofie skyltar med sin egoism på ett helt annat vis, ärligt ego!

Att vi är fyra syskon tror jag spelar en stor roll, man får lixom armbåga sig fram lite mer då.
De flesta jag känner med färre syskon verkar i de flesta fall inte upplevt samma rivalitet.
Har jag fel?Vem brås jag på?
Mamma och Pappa var också på fest i lördags, så fina så!

Energi


Trots att jag efter en heldag på ännu en ny arbetsplats (min nya salong är egentligen två salonger) och en kvällsutbildning är sjukt trött har jag samtidigt fyllts med ny energi. Strömpilen gänget är super härliga och dagen flöt på väldigt bra. Direkt efter avslutat jobb var det dags för American Crew och Revlon att ha visning nere på Plaza. Den var riktigt trevlig och det känns så härligt att få lite nya influenser så tidigt in på sensommar/höst! Tyvärr glömde jag kameran.

Imorgon får jag sovmorgon och det är jag riktigt lycklig över. Jag har inte riktigt fått kontroll över min dagsrytm ännu, sena kvällar och tidiga mornar funkar inte i längden för mig. Men jag ska iaf försöka ta mig upp i tid och ner på USM för att träna lite innan jag börjar jobba, bara äta och inte träna är också något som inte håller i längden, iaf inte för mig.

Jag måste färga håret. Och klippa. Så är det bara. Helst nu men det blir antagligen sen.  För fy bubblan, vad sommarblä jag kände mig när jag såg alla snygga fräscha klipp/färg idag. Jag tror det blir en anning mer koppar och lugg, vad säger ni om det?


Grötigt


Det är så grått och trist ute och det känns lika grått och trist i skallen på mig, som en seg grötig sörja. Blä. Tur att jag ska fara på bodybalance ikväll, det brukar rensa både kropp och knopp.

Ett hej och välkommen till Hanna, nybliven umebo och dessutom nästan granne med mig. Jag är så pepp på att ha dig här! Ett Grattis och lycka till Anna, ser med spänning fram emot att se ditt nya projekt och framgång!
 
Ikväll ska jag se på Ebba och Didrik. Minns ni?
Ännu mer bilderGabbe

Lars


Dansgolvet

Jojje, Lars (haha) och Linnea

Carro

Angelica

Robert ( Erikas lillebror nu med skägg)

Sugen på fler bilder kolla in Emma-lisas blogg
Även Kakas blogg bjuder på bilder.


Vid TåsjönVi hade fikamys vid stranden, vilken toppen kväll!

Värdparet: Karin och JoakimTImmy ( Tommy vid nyktert tillstånd)

Emma-Lisa Pettersson

Malin

Liza


Lamnatta i skrift


Lördag morgon. Jag väntade tålmodigt från det att jag vaknat ända till klockan fyra på att Linnea skulle sluta så att vi kunde bege oss upp till Karbäcken. Under den tiden hann jag slappa i solen,  handla och fixa både mig och mamma. Men till sist kunde vi äntligen åka. Det var jag, Ellet  och Mallan. Jag gav Linnea order om att köra eftersom jag ansåg mig vara värd en cider eftersom jag är världen otåligaste överlevt dagens väntan.

Väl uppe i Karbäcken ställde vi till med kalas ute på gräsmattan, allt var perfekt förut att jag inte hade en snyggdag (men lite bubbel senare så ordnade det upp sig) Visst är det trevligt med kräftor men nästa år ska jag vara lika smart som Kaka och Jocke, då blir det grillat. Efter en sista piffning, packade vi ner efterätten och traskade ner till Tåsjön.

Nere på stranden dök Emma-lisa, Lisa och Maria upp. Väldans trevligt. Hipp som happ fick vi se Leif-Anders (numera Leo) nuna följt av ett stort gäng välkända ansikten. Tillsammans tog vi oss tillbaka till husen där var full fart ända tills Emma-lisas pappa plockade upp oss och körde oss till Brattbäcken.

Logen var trevlig. Hängde i puben, dansade lite och pratade desto mer. Träffade Mattias Risvall och vi begravde stridsyxan efter alla år. Jag minns det som igår, hans sista rader till mig i nian: Nu ses vi inte mer Emma, men det är nog lika bra det!

När vi äntligen lyckades ta oss tillbaka till Kaka fick jag inbjudan till bastubad med Larsken, Gabbe, Jörgen, B-man, Jojje, Sara x2. Fy bubblan Tåsjön var kall. Vi sjöng "svarta grottan" och "skaka på rumpan affär" precis som när jag var dagbarn hemma hos Jojje.

Världens bästa kväll!


Cirkeln är sluten


Karbäcken, Lamnatta 2008Det började lugnt med det goda sällskapet av fem. Sen barkade det iväg

Fortsättning följer...


Brittan
Körde på flätor igår. Alpflicka sa vissa och Linnea tyckte att jag var lik Jenny Lind -Nä sa Tommy, hon är lik Brittney Spears. Haha, denna man. 


Sista dansen


Är i Hoting och det är kalasväder. Kan det bli bättre?


Dance with me Honey


"Mama mia" är en underbar film för man fylls av glädje! Se den!!!


Döm inte boken efter omslaget
Jag fyndade en bok. Den verkar spännande men mest valde jag den för det fina omslaget, så det ska bli roligt att se om rubriken stämmer eller inte.


Nostalgi


Den här låten spelades när vi sprang ut genom Dragonskolans dörrar på min studentdag. Nu har jag stutsat runt till den här i lägenheten, överväldigad av de känslor låten bär med sig. En sån helg vill jag ha! Vi ska köra sommarplågor eller bara plågor överhuvudtaget på högsta volym. Jag fixar. Vad vill ni ha?Låten nedan förknippar jag av nån andledning med soffiorna.

Jag ville bara ni skulle veta...


Att idag var jag på lunch med Soffiorna och jag måste bara berätta att jag älskar att umgås med dem. Tyvärr händer det väldigt sporadiskt, men hellre det än inte alls. Dom är bara så härliga och det smittar verkligen av sig på mig. För er som inte vet vilka dessa flickor är, så kan jag tala om att vi är gamla klasskamrater från frisörskolan. Nu ska båda två ta ett break från klippandet och plugga, Sofia Ahlman på konstskola och Sofia And musikskola. Hur spännande låter inte det?


Nån gjorde mig glad


Min nya chef sedan tre veckor tillbaka frågade mig om jag kunde tänka mig att hänga med dem på en kurs i Sthlm i höst och på den frågan fanns det såklart bara ett svar, självklart ville jag det. Så första helgen i oktober ska vi ner och då blir det visning, fest, föreläsning med Kay Bond, föreläsning med Renata Chlumska, show med Henrik Schyffert, fest och uppträdande med Shan Atci. Det ska blir hur kul som helst och så väldigt inspirerande, dessutom ett perfekt tillfälle att få umgås med alla nya arbetskompisar utanför jobbet.

Det som gjorde mig mest glad är att jag redan från början behandlas som en i gänget och inte behöver känna mig utanför för att jag är ny. Förut kändes det alltid som om jag begärde för mycket när jag frågade efter utbildning och därför var det verkligen så underbart att jag fick följa med utan att behöva be om det. Att min chef tycker det är lika viktigt att utvecklas på jobbet som jag gör det är coolt. Sånt här gör mig så glad för det får mig att känna mig uppskattad!

En annan rolig sak som gör mig glad är att jag ska på bio imorn med Maggie och Jennie. Jag tycker så mycket om dem och det är så viktigt för mig att få fortsätta ha dem i mitt liv trots att jag och Maggie inte arbetar tillsammans.

Sen blir det lunch med Anna på fredag och det är alltid kul! (Anna som jag tycker borde börja blogga)

Där sommaren började slutar den
Snacka om att knyta ihop säcken. I helgen är det dags att återvända till Karbäcken. Synd bara att Erika inte kan vara med oss men jag får "nöja" mig med alla mina andra kalaspinglor. Just nu väljer jag mellan kräftor eller inte kräftor. Fast om jag inte minns fel skulle det bestämt vara kräftskiva? Hur gör ni andra? Jag vill ju inte gå mot strömmen. Eller så kanske det är just det jag vill. Hur som helst måste jag ju veta vad ni tänker göra. God natt!


Eyes wide open
Tina hade en utmaning för ett tag sen. Här är mitt bidrag.

Mod


Det gick en dokumentär igår kväll som handlade om atombomberna i Hiroshima och Nagasaki 1945. Där berättade en japanska kvinna som överlevde bomben, att hennes lillasyster som också överlevt senare tog sitt liv genom att hoppa framför ett tåg, eftersom saknaden efter deras mor blev för stor. Efter att hennes syster dött ville även inte hon leva, så hon bestämde sig för att dö på samma vis som sin syster. Men i sista sekunden pga av rädsla klev hon av spåret. Hon menade att det finns två sorters mod. Mod att våga dö och mod att våga leva. 

"Ett skarpt ljus fyllde planet", skrev överstelöjtnant Paul Tibbets, pilot på Enola Gay, B-29:an som släppte den första atombomben. "Vi vände oss om för att se tillbaka på Hiroshima. Staden var dold av det där hemska svampmolnet." För ett ögonblick var besättningen helt tyst, sedan började de tala i mun på varandra. "Titta! Titta! Titta!" utbrast andrepiloten, Robert Lewis, samtidigt som han tog tag i Tibbets skuldra. Lewis sa att han kunde känna smaken av atomfissionen; den smakade bly. Sedan vände han sig om för att anteckna i loggboken. "Herre Gud", frågade han sig själv, "vad har vi gjort?".

Jag blir förfärad. Hur kan vi människor anse oss vara så smarta? Hur kan man vara så programerad att man sväljer allt och följer order som att släppa en atombomb över en stad full med män, kvinnor och barn. Och tro att det på nått vis är rättfärdigat  bara för att man följt order och tror att det ska komma nått gott ur det. Människor är så lätt manipulerade.

Men så bra och viktigt det är att vi vågar visa upp människans galenskap så att världen kanske kan bli lite vettigare.

Dokumentären avslutas med texten: De kärnvapen som finns idag motsvarar 400 000 Hiroshima bomber.

Det är helt galet, 400 000 Hiroshima bomber i världen. Detta är de flesta antagligen inte ens medvetna om. Jag var inte det. Vem är den fiende som behövs bekämpas med dessa atomvapen? Människan? Ja, jag kan hålla med om att vi ibland är livsfarliga men vi är ju alla människor, så för vem eller vilka är en atombomb svaret?Jag kan köpa, mod att våga dö eller mod att våga leva? men inte mod att döda.

 Läs här

Igår och Idag
Igår plockade Sigrid en sommarbukett åt mig, visst är den fin? Vi fick även med oss nypären hem som vi åt med sill och kallrökt lax. Sen blev det Party. Drack en massa vin hos Sandra och Christian. Dansade en massa på Oleary´s både nedanför och på scenen.Idag i min nya skjorta(herravdelningen HM). Efter att ha ätit Sigrids goda pizza åkte vi till Västerfjärden, Stöckeviken och Strömbäck för att promenera bort några kalorier. Ninja är så jätte duktigt på att gå i koppel och hon njöt av få vara ute. Hon till och med badade lite, synd att jag glömde kameran i bilen.

"Sol i sinnet, brun inne, Rudolf"


Det blev " Sunes sommar" istället. Den är ju helt fantastiskt och kan ses om och om igen. Håkan är bäst men Rudolf är en riktig hjälte.Andra favoriter, "Drömkåken", "Bert" och "Vi hade iallafall tur med vädret". Fler tips?

Jake och Heath


Jag har blivit serverad kanonfrukost två dagar i rad, yes. Det är så underbart att få börja dagen så. Vi är lite sega idag så nu blir det "Brokeback  mountain" och glass. Ibland är det skönt med sega dagar.

Hej du!


God morgon alla vänner!

Åh vad pigg jag är idag, vad härligt! Igår hade jag sådan hemsk huvudvärk som höll i sig hela dagen och det var väldigt jobbigt.  Men på nått vis vändes det till nått bra. För jag gick ju faktiskt och la mig i bra tid igår pga av huvudet och vaknar därför pigg och alert idag, det är så den ska tas!

Vad gör ni idag? Jag tror jag ska åka ut till Stöcke en stund, eventuellt ta en liten mini runda på stan och sedan avsluta med Sandra och Christians inflyttningsfest. Ja så tror jag det blir.


Sandra och jag

I kina käkar de hundar


Jag tycker inte man ska blanda ihop sport med politik men nog ifrågasätter jag valet av OS stad. Löften är lätta att ge men ibland svåra att leva upp till. Varför ska ett land som bryter mot de mänskliga rättigheterna få ha ett så stort evenemang bara för att de ger löften om förbättring, nog borde man väl ställa högre krav än så. Äh, Läs här.

Jag brukar påstå...

 
Att när man hittat ett jobb man älskar så behöver man inte jobba en enda dag till för resten av livet. Jag gillar mitt nya jobb a lot men just nu känns det som om jag jobbar. Jag jobbar jävligt hårt dessutom och ikväll har jag känt mig närmare döden än någonsin. Tur att det snart är helg för jag behöver vila.

Nästa helg är det Lamnatta och jag ska givetvis försöka ta mig hem och delta i festligheterna uppe i karbäcken för jag längtar efter alla. Vilka är reglerna?

Jag vill vinna

 Karin tipsade om Felicias tävling. Häng på ni med!

Kopplad i det friaSommaren är kort
Vad tycker ni om hösten? Själv älskar jag hösten för den friska luften, de vackra färgerna, de mörka mysiga kvällar och lugnet som sprids efter sommarens hysteri. 

Jag är väldigt avundsjuk på Karin. Ni kommer förstå varför.


Allting är relativt.


Jag älskar att diskutera. Det spelar nästan ingen roll vad det handlar om men jag gillar verkligen att ifrågasätta folks tankar och handlingar. Folk får tycka vad de vill om vad som helst, men i min mening ska man kunna tala om varför man tycker som man gör och stå för det. Jag gillar inte folk som talar innan de tänker, som inte är medveten om deras åsikter, hur de uppkommit och hur de påverkar. Tråkigast tycker jag det är med dem som inte tycker något alls, sorgligast med de som inte vågar tycka och värst är de som inte tror att deras åsikter spelar någon roll. Jag tycker om att få folk att funderar över varför de tycker som de gör. Att öppna människor sinnen och få dem att tänka ett steg längre det är häftigt. Det värsta är dock att folk har väldigt svårt att förstå att man behöver inte bli ovänner bara för att man diskuterar och tycker olika. Alldeles för ofta får jag höra att jag är värsta partydödaren bara för att jag ifrågasätter saker och ställer till med diskussioner. Det är väl roligare att prata om viktiga saker som kan utveckla en istället för oviktiga saker som bara gör att man blir lite dummare än man var innan. Jag försöker (det är inte alltid lätt)att vara lika öppen för andras åsikter som jag hoppas andra är inför mina, men i vilket fall har jag (eller Emma tvärtemot) alltid rätt. Fast allt är ju relativt.


Grattis Hanna

 


Min älskade Hanna fyller 23 idag. Hon är den bästaste och roligaste Hannan.
Snart kommer hon till Umeå och jag kommer garanterat få en kul höst!


Tävling


Vad säger Lars och vad tänker Gabriel?
Pris: ära (eventuellt en överaskning)

Jag är bäst


Puh så var det gjort! Min första vecka på Headline och det gick väldigt bra. Det var jätte roligt att jag lyckades få fullbokat och jag hoppas det fortsätter så. Helt underbart att få göra en normal 9-18 vecka och sen gå på helg! Jippi är så peppad!

Förövrigt så fortsätter jag i min soptanten stil. I veckan fick jag två grejer av Linneas mamma som hon ratat nu när dom byter boende. En hylla och en stol, har ingen plats för dem men det går bra. Tittar lite smått efter en ny lägenhet så jag kan förvara alla mina saker och dessutom längtar jag efter ballkong.

För det andra förövrigt så har min underbara kisse börjat med ett betende som bara blir värre och värre. Hon snuttar. Jag kan inte sova med en enda kroppsdel utanför täcket (även huvudet) för då är hon där och suger och trampar. Gulligt första gången men nu är det mest enerverande. 

För det sista undrar jag om alla tagit semester?Varför kan inte NI som jag ser läser ge en kommentar. DO IT.

RSS 2.0