Aj, det gjorde ont!


Ikväll började jag läsa Mia Törnbloms bok "Mera självkänsla", som jag fick på köpet av en tidning. Det var perfekt eftersom jag länge har velat läsa hennes böcker. Men redan de första raderna fick mig att lägga ifrån mig den igen. Jag känner mig inte riktigt redo för den idag, kanske imorgon. Jag insåg att jag, trots att jag hela mitt liv haft känslan av att  "jag kan göra och bli precis vad som helst", aldrig hade kunnat säga till mig själv, eller ännu mindre känna, att "jag duger precis som jag är".  Det var som om jag själv hade skrivit det.

En kväll på motorveckan

Drog till Lycksele i fredags för att hälsa på Emma och Tina. Det blev förfest, middag
förfest nr 2 och sen var vi på stan och härjade. Lördagen vilade vi och kollade på bilar.


Emma i mitten, hennes syster till vänster och Jossan till höger

Gravmarksbor var det gott om i Lycksele, bla Simon

Tina och jag är goda vänner

FiskelyckaJag och fyra favoriter. Oscar, Gabriel, Lars och Hoting.
Vilken lycka!Den galne barberaren
Igår var jag med mina boys hela dagen. Oscar lekte frisör och Gabriel fick vara offer.


Jag är hemma


Vi sitter i vardagsrummet. Jag med datorn i knäet, Sofie och mamma med en tidning var, pappa skrattar med hela kroppen åt ett program på tvn, Chrisoffer och Nadja gömmer sig på övervåningen och katterna busar. Allt är bara bra. Jag vill inte åka hemifrån.

Mitt i natta

Det är galet vad mörkt det börjar bli om nätterna.

Ett råd från Dolly
You'd better get to living, Givin'
Don't forget to throw in a little forgiving'
And lovin' on the way.
You'd better get knowing, showing
A little bit more concerned about where you're going
Just a word unto the wise.
You'd better get to livin'
.

Latmasken


Jaha då var det onsdag. Nedräkningen går alldeles för fort och jag gruvar mig mer och mer för varje dag för att börja jobba. Någonstans djupt där inne tycker jag ju egentligen att det ska bli tokskoj med nytt arbete men det är som om semestern har gömt den delen jävligt bra. Som det känns nu är jag lätt ledig sådär 5-6 månader eller varför inte år. Vad gör alla idag?

TvättnötUnderbaraclara skrev om tvättnötter idag. Och jag blev så nyfiken att jag beställde och ska prova. Vad tror ni? Nån annan som testat? Förövrigt så avskyr jag att tvätta men jag har sån tur att min sambo gör det väldigt mycket bättre och oftare än mig. Tack.
Spelar ingen roll om solen inte skiner när det finns solstrålar som jag. Haha

En svår fråga med ett enkelt svar?


Jag har alltid sagt att jag är emot dödstraff. För varför ska man lägga sig på den som döms nivå? Döda för att visa att det är fel att döda. Varför öga för öga och tand för tand när våld föder våld. Ja finns en rad andledningar till varför jag tycker det är fel och att dödstraff går emot de mänskliga rättigheterna. Det handlar om mina normer och mitt sätt att se på livet och människor. Men den här mannen får mig att vackla och gå ifrån mina principer. Bort med honom. Fängelse i Sverige är inte straff nog åt honom. Jag tycker bara att han ska försvinna från jorden yta. Han ska till helvetet, för det är där han hör hemma.

Mina känslor tar över. Förnuftet är viktigare. Vi ska döma honom (för det är det vi är bäst på vi människor). Vi ska visa honom vad medmänsklighet är.


Efterlysning


Jag saknar verkligen den där morgonpigga människan jag en gång var.  Sen skulle jag även vilja veta vars min kondition tagit vägen? Snälla kom tillbaka.

Kalas


Alltså att jag och Ellet bara sådär lyckades med att göra en sån bra kalastårta är ju inte så konstigt. Att vi dessutom lyckades skämma ut oss en del under förmiddagen är inte heller så konstigt. Såhär var det, vi bestämde oss för att paddla lite kanot medan katterna och Tobias luftades på Texas. Ute på sjön fick vi syn på ett hus som vi konstigt nog aldrig lagt märke till och vi bestämmer oss självklart för att undersöka det närmare eftersom det verkar stå tomt. Väl där börjar vi gå upp mot huset och Linnea leker fotograf då vi upptäcker att ett fönster är öppen, oops dags att dra tänker vi och vänder tillbaka. Men i samma stund kommer en tjej och hennes unge i båt och de är såkart deras hus. Jag snackade som tusan bara för att det inte skulle märkas hus pinsamt det var och hon tyckte vi nog var rätt skumma. Jag förstår henne. Jag skulle nog också tyckt att vi var skumma.

21 juli
Idag fyller Linnea "Ellet" Löfstedt 23 år.
Det är en av mina bästa och älsta vänner.
Hon är rolig, ordentlig, lugn, obrydd, brydd, lik mig, olik mig, smart men inte klok.
Grattis!

Tjejkväll


Ibland blir jag så arg. Som sånna gånger man har jävligt trevligt med jävligt trevliga tjejer men så lyckas man få magknip. Helsike vad kul det var igår, men helsike vad ont jag hade i magen. Det enda som är bra med det är att jag är desto piggare idag, eftersom jag inte kunde dricka lika mycket igår. En annan sak jag blir arg på är äckliga fula fulla killar som mejar ner en och trycker upp armen i näsan på en bara för att komma fram.

Tro inte att jag är arg på riktigt för jag är glad. Jätte glad över att igår var en trevlig dag och tjejkväll, över att jag ska på loppis snart, över att jag och Tobias ska till mitt Hoting igen och att jag har så många fina tjejer och killar som jag tycker så mycket om. 
 
Klicka f�r att st�nga bilden

Jag och Erika var lite farliga och lekte på spåret. Fy!Jag vet...


Klicka f�r att st�nga bilden

 Jag borde ha blivit modell. Men Helle Pelle förstörde mina chanser den där gången när vi cyklade till campingen. Man säger stopp innan man stannar om man cyklar i led, så det så.
Kolla in fler sköna midsommarbilder hos Erika


Jag har...


Varit på Auktion, sett "Morgan Pålsson" med familjen (pappas val), tagit morgonpromenader, legat och läst på gräsmattan, hängt på campingen medan Ellet jobbat, grävt bland farmors saker och paxat allt, lekt med Emilia, hoppat stutsmatta, dragit raggen med  T, Ellet, Helle och Gastina, somna till regndropp, kollat på medans Johnny körde åkgräsklippare, städat pappas bil för en femhundring, varit på loppistur och hittat världens smultronställe, shoppat på röda korset i Doro och gått på marknad, Varit på texas med katterna, åkt till Villhelmina för att hälsa på världens bästa Kaka. Jag och Ellet har varit ute och sprungit, kollat på medan Hoppan och Johnny arbetat, ätit glass på byn, sett på "Förtrollad" med familjen (mitt val), kollade in Sivs loppis, pratade med en underlig skåning på Ellets jobb och åkt bil till Umeå. Ja det var första semester veckan.


Lite allt möjligt1
 Hittade ett underbart överkast som farmor gjort 2 Morgonpromenad vid Lojsenit 3 Jag klädde mig ganska "lätt" när vi hade loppisdag, stannade och åt lunch på Simmonsson (jag tänkte att alltid retar det nån) 4 Fikamys hos Kaka.

Turistattraktion


Tittade in på Campingen igår innan Ellet skulle stänga. En skånsk herre med moderna glasögon kom in och började leka tusen frågor med Linnea. Han var ganska uppenbart inte lika intresserad av svaren som att få prata av sig lite. Det var frågor alltifrån forntidsmuseet och tåsjökyrka till hur länge Linnea hade kvar på sin utbildning. Sen drog han till och frågade var alla lappar höll hus? Linnea svarade - Ja dom är väl mer mot Dorotea eller Åsele. Du får säkert se några imorgon på marknaden! Jag kunde inte hålla mig utan började fnittra. Jag väntade mig nästan att han skulle fråga om de var dyra också. Skåningen blev lite ställd av mitt fnitter och han började dra sig mot dörren, men innan han gick ut frågade han vad Linnea och jag hette. Tobias däremot var som luft för honom.


Jag har paxat Ivar Ericssons, Erikssons på Näset, vita huset mitt emot Björns och det där den sura tanten bor.


Ellet skrattade åt mig igår. Jag frågade henne vilket hus i Hoting, hon skulle bo i när hon flyttade tillbaka. Som sagt gravade hon först sen sa hon -men alltså jag tror inte jag kommer flytta tillbaka Emma. Usch, en pil i hjärtat. Jag var helt hundra på att hon iaf skulle finnas här när jag kommer tillbaka. För det är ju det jag vill. Sluta cirkeln. Mitt hem nu är bara för stunden, men Hoting är föralltid, så är det bara. Ellet får skratta men jag lovar att hon kommer vara den första jag möter när jag kommer med flyttlasset. Så är det bara.

Hej, jag har hört att det är ny frisör i byn...


Fick ett telefonsamtal. Personen som ringer frågar om jag vet vem hon är. Nä, svarar jag. Hon fortsätter med att om jag såg henne på byn då skulle jag känna igen henne. Och nu var det så att hon och hennes dotter behövde klippa sig innan fredag. Det var väldigt synd om dem eftersom alla frisörer häromkring tydligen hade semester (hallå planering?) Så nu ville hon höra om inte jag kunde hjälpa dem. Jag ville säga: Din fräcka jäkel, jag har också semester. Det är exakt samma sak om du skulle ringa Louise eller Pernilla och störa dem på semestern för ditt "akuta ärende". Men jag behöll mitt lugn och meddelade henne att jag hade inga verktyg hemma. Men tydligen så hade hon en sax hemma som jag skulle kunna få använda. Jag vet inte vad hon förväntade sig. Glädjetjutt? tacksamhet? Men jag svarade: Du vet även fast jag BARA jobbat fyra år som frisör så är mina två semester veckor väldigt viktiga för mig, så du får söka vidare. Lycka till!

Alltså ska jag behöva sätta upp ett lapp på Konsum om jag är färdigutbildad eller? För det verkar som om folk hemma tror jag går i skola förevigt. Folk verkar tro att de gör mig en tjänst genom att erbjuda mig jobb. För tydligen kan jag inte få nog av att klippa. Är semestern inte lika mycket värd för mig som är ung? Min fritid är väldigt dyrbar. Salongspris för klippning är 450 kronor lägg till traktamente och OB på det, sen kan vi snacka...

Alla de vänner som jag har som plikt att upprätthålla en snygg utsida på, behöver inte ta åt sig. Hon som ringde ser jag inte som en av mina närmaste....


Mot Jämtland!
God morgon


Det bästa med pissiga kvällar är att det kommer en morgon. Igår var Emma tvärtemot på besök, hon ar apdryg. Sen hann mitt dåliga uppförande ikapp mig och då blev jag mest ledsen. Sen att jag skippade det där med mat igår kan också bidra till att jag blev lite down. Men idag är en ny dag, YES. Nu frulle sen ska jag tömma sparkontot.

Jag hoppas att Linn fick en trevlig födelsdagsfest. Känner mig så tråkig över att vi lämnade den så fort. Men förhoppningvis kommer det fler kvällar och då ska jag vara på topp!

Tjocka molnet pissar på vita sanddynerna
Ha ha


Semester, då börjar jag städa...


Lördag. Det var det värstaste vad otrevligt det känns att ha semester. Imorgon ska jag på min allra första aktion och det ser jag fram emot. Jag hoppas på att få fynda en massa onödiga saker. För jag har så extremt mycket utrymme här hemma, det ekar nästan. Eller inte. Men man kan ju alltid ställa det i förrådet. Det kan ju vara bra att ha nångång eller  bara roligt att titta på. Det kommer sluta med att jag blir som Sopp/skräpptanten. Fast isånnafall en städpedantisk version av henne. Äh, nu ska jag fortsätta vara ledig.

Carried away


Nu är det dagen inne. Min sista dag på det som varit en del av mitt liv i fyra år. Det har väldans mycket upp och ner och precis så känns det att lämna det. Upp och ner. Sorgligt men ändå befriande. Jag kommer sakna så mycket, men förhoppningsvis kommer dom finnas kvar.

Har både imorse och på lunchen varit på hälsocentralen. Blodprov hit och EKG dit, tagna av vad som verkade vara en stressad och lite osäker sommarvikare. Hur som haver var mina prover bra, men min trevliga läkare som hör och häpna ringer halv åtta en fredag för att ge mig provsvar (jag som trodde jag iaf skulle måste vänta till måndag) förslog även en lungröngen och att jag skulle uppsöka akuten om det blev värre. Men hur svårt är det inte att bedöma smärta och hur saker i kroppen känns. Toksvårt på snudd omöjligt. Känns det ganska bra nu under helgen så tror jag att jag skippar den där röntgen. Jag tror på min självläkade kraft, eller nått.

Till eventuellt Linneas misströst så var jag och Camilla på SATC ikväll. Men så här ligger det till. Jag ser den igen, en gång eller kanske sådär tvåhundratjugo. Det var som att komma hem igen. Hade väl egentligen inga förväntningar mer än att jag skulle älska den oavsett innehåll, sådetså. Gamla vänner älskar man oavsett vad som händer.

Dags att sova, så att jag är pigg och redo för att göra morgondagen till ett fantastisk avslut på detta kapitel.

In i minsta detalj


FREDAG. Två dagar kvar sen väntar två veckors ledighet. Som jag såklart redan håller på att planera sönder totalt. Typiskt mig. Men jag är jag. Jag och Sickan. Ha en underbar dag!


En dag på bergetHallå


Vad hände? Jag som skulle hänga på låset, vara först av de första. Men jag har fortfarande inte varit och sett på Carrie och brudarna. Är det nån annan segpropp som inte sett "Sex and the City" som hänger med på bio?

Dagens bästa: Linneas medelande.  Om hennes möte med polisen och lite lätt olämpliga sms signal. Du gjorde min dag. Tack!

Somliga går i trasiga skor


För mig är det inte bara dojjorna som är trasiga. Hela jag håller på att gå sönder. Redan när jag vaknade imorse hade jag högre puls än vad jag brukar, den gick ner under dagen men det har varit tungt att andas hela tiden. Trots hög puls känner jag mig låg.  Det känns som ett stort betongblock på min bröstkorg. Det känns jobbigt att handla oavsett om det är psykiskt eller fysiskt. Önskar mig långt bort. Där verkligheten är dröm. Där drömmen är verklighet.


Mellansystern


Ännu en helg och måndag är till ända. Förutom hög puls, hjärtklappning och att jag haft svårt att andas har väl helgen varit ok. Men för en gång skull var det rätt skönt att få lämna Hoting och komma hem till mitt och de mina. Men mina två systrar Lala och Gika saknar jag så klart. Nästa hemfärd ska jag tillbringa tiden hemma hos Mam och Pap eventuellt ett undantag för lite häng med Ellet.

Jag har saknat min Ninja hemskt mycket. Tobias har lärt henne apportera medans jag varit borta, hon kan verkligen allt min flicka.

Läggdags


Ikväll firade vi Sigrid ute i skeppsvik. Åh vad vackert det var där. Sen tog jag och min vän Camilla hand om varandras hår, välbehövligt från bådas håll. Imorn blir en kanondag på jobbet och sen bär det av till inlandet.

Fick ett sms imorse av Sandra, där hon tyckte jag skulle skicka ett sms till hon själv och Erika med en mening av orden: Söndag, texas, Erika, sova, Emma, båt, sola, godis, Sandra, film, glada. Så då gjorde jag det.


Växer inte på träd


Det  var inte så dumt att vara ledig en torsdag. Idag har jag: hängt med Ninja ute på gräsmattan, dragit en secondhand runda med Eve och Emma efter det mötte Lena upp oss i hagaparken och där låg vi och snackade och njöt av solen. När solen börjat svalna tog jag och traskade ner och hjälpte Lotta att måla lite i lägenheten och sen kvällsfika på blåbärsstigen. Inte alls dumt. Sånna här fantastiska dagar kan man leva länge på. Fick lite flashback från dom där två underbara sommardagarna jag och Anna hade för två sommrar sen, dom dagarna gjorde hela den sommarn.

Annars ville jag väl mest bara berätta att jag är så glad över att jag har så mycket underbara kompisar. Jag hoppas ni vet att ni är värd guld. Som rubriken lyder så växer ni inte på träd och därför är jag hemskt rädd om er allihopa!

Så här såg jag ut innan shoppingturen sen blev det underkläder i parken.
Inköp: En gul "Malin på saltkråkan klänning"  Ljus pennkjol, Zebratröja, en mörkblå kort knyfttopp, två skärp.


Nästan som semester


Vilken trevlig onsdag. Jobbade över till åtta och mötte därefter upp Emma, Eve, Lena och Rebecca för en sen middag. Njöt av trevligt sällskap, god mat och ett glas vin.  Ännu bättre blir det att jag är ledig imorn. En torsdag, ovanligt men ack så skönt! Sen är det ju sagt att det ska bli kanon väder imorn och det låter ju inte alls fel. Det känns som om det är på tiden. Erika skvallrade att Elvis var på plats i Hoting och det är banne mig ett tydligt tecken på att det är sommar. Trav i helgen? Jag är på.

RSS 2.0