Att leva


Jag nattstädar. Det är underbart. Ännu mer underbart när jag vaknar imorgon och allt är fint! Risken med nattstädning är dock, att det inte är riktigt lika fint i dagens avslöjande ljus som i nattens dunkel. Jag tar risken. Det är härligt att leva farligt.

Rödhåriga tecknade figurer
Imorgon är det Inflyttnings/hallowen partaj hos Marita, Karine och Hanna. Ovan är de förslag på utklädnad jag har...Vad tycker ni?

Galet


Jag blev förfasad av hur lurade och dumma vi konsumenter är efter att lyssnat på Mats-Ertik Nilsson. Det är helt otroligt hur vi stoppar mat i munnen utan att egentligen vara medveten om vad vi stoppar in. Jag tänker inte räkna upp allt han berättade om men jag tycker verkligen ni borde läsa hans två böcker! Ni kommer säkert bli mörkrädd över hur sjuka våra matvanor egentligen är men det är helt klart värt för om fler blir medvetna ställs högre krav på livsmedel och vi kanske slipper alla uschiga tillsatser. Visst?


Den Hemlige Kocken

-det okända fusket med maten på din tallrik av Mats-Eric Nilsson.
Någon som läst hans bok?


Hon och havet

Veckans som var


...eller det som var extra roligt och jag därför minns

I tisdags var jag och Lina på handedarutbildning och det var roligt i dubbel bemärkelse, både för att verkligen tycker om att få föra vidare min kunskap och för att utbildningen höll till på min gamla skola. Jag älskar skolan och saknar den.

I fredags kom min mycket goda vän Tina Lovely på besök. Vi diskuterade en eventuell gemensam resa (!) och däremellan tryckte vi lots of ost och kex.

I lördags åt jag och min sambo tre rätters på Invito. Hanna och hennes kompis mötte upp och det blev drinkar.

Ninjan på äventyratt brinna i det levandes ögonblick
Evighet - Karin Boye

En gång var vår sommar en evighet lång.
Vi strövade i soldagar utan slut en gång.
Vi sjönk i gröna doftande
djup utan grund
och kände ingen ängslan
för kvällningens stund.

Vart gick sen vår evighet?
Hur glömde vi bort
dess heliga hemlighet?
Vår dag blev för kort.
Vi strävar i kramp,
vi formar i strid
ett verk, som skall bli evigt  -
och dess väsen är tid.

Men än faller tidlösa
stänk i vår famn
en stund då vi är borta
från mål och namn,
då solen faller tyst
över ensliga strån
och all vår strävan syns oss
som en lek och ett lån.

Då anar vi det villkor
vi en gång fick:
att brinna i det levandes
ögonblick,
och glömmer det timliga,
som varar och består
för den skapande sekunden,
som mått aldrig når.Ett år äldre.
Det är Erikas dag idag!

Snabbredovisning för den som bryr sig


Det är märkligt hur vissa dagar kan gå så fort, speciellt de som man önskar vore längre. Jag var ledig idag och har hunnit med allt från att träna, hälsa på M och M, secondhand shoppa med Hanna, fixat nytt körkort, varit på två lägenhetsvisningar och ätit middag och sett film hos grannarna. Nu ska jag sova för imorgon väntar morgonmöte och därefter handledarutbildning hela dagen, ska bli jätte roligt. Det är verkligen av själviska orsaker jag vill gå denna utbildning, känner nämligen att jag skulle utvecklas av att utveckla andra. Så vips, vart det väldigt osjälviskt ändå. Bra där!

Det var kjolen jag skulle visa...Världens bästa syster


Har haft en jätte avslappnad helg hemma. Ninja däremot har haft fullt upp och nu ligger hon däckad i soffan. Min söta. Apropå söt, träffade Nova i lördags och det bådar gott för henne.

Helgens bästa: Lördags kvällens lekstund. Jag, Olivia, Emilia, Sofie och Tobias (!) körde dunkkurragömma i mörkret. Sen gick vi och köpte karra och hyrde "Horton".

Ibland är vi så lika jag och min syster men ibland lika olika. När vi imorse uppvaktade Sofie på hennes 12 års dag så vägrade hon öppna sina paket. Hon ville istället hör och häpna, vänta tills kvällen. Jag blev helt förtvivlad. Jag som brukar öppna mina kvällen innan. Men allt löste sig, mamma och jag tvingade henne att öppna tre paket, stackars barn.

Emma finns bara i fantasin
Underbar textrad...

M O M


Äntligen fick jag träffa min älskade morfar och mormor igen. När tiden inte räcker till är det tyvärr dom som man håller kärast som blir lidande, varför är det så? 
Det är som en liten show varje gång man är hos M och M. Morfar och mormor förstår inte riktigt att det är dem som är huvudpersonerna. Speciellt morfar är fantastisk rolig ibland. Jag försöker hålla mig för skratt, eftersom allt roligt han kommer på inte alltid är menat roligt, men som tur är har han lätt att skratta åt sig själv. Jag önskar att alla människor skulle få ha min morfar i sina liv, många skulle säkert vara mycket lyckligare då. Jag vet att jag är det!

Jag har det på tungan


Ibland känner jag mig typ som Buddha ( jag skrev typ). Eller kanske Arkimedes. Men jag har varken nått upplysning eller kunna utropa Heureka! Min storebror brukade alltid säga - jag har det på tungan, jag har det på tungan och precis så känns det. Som om jag är på väg att lösa livets mysterium men inte riktigt kan ta på svaret. Känner ni likadant?

Flummigt? Nej inte i min värld.

Jag blir glad, du blir glad...


I helgen lutar det åt att jag beger mig hemöver. VIlken glädjestorm!


Hur gick det på din intervju?Mig är det inget fel på


Fast tryck över bröstet känns ju sisådär...

Do it


Jag ville bara att ni skulle läsa det här. Tycker det var bra skrivet.

Här är vår Lilla Fu


Klicka för att se nästa bildGah, jag vill ha.


T och jag åker och kollar in världens sötnos, en blandning av helig birma, colorpoint perser och ragdoll. Uppdatera senare.

Just nu skulle semester sitta fint
Men det är ju förjävla länge till sommaren. Å sommarlov det är ju ett minne blott.
Jag är inte bitter (eller, kanske lite?) Jag är febrig och har ont i ryggen.

Döden, döden, döden...


Tre ynka timmars arbete och jag är närmare döden än någonsin.

Jag måste vara frisk till imorgon för då blir det mer än tre timmars jobb och likadant fredag och lördag. Men vad händer om jag inte är frisk? oooh, det är sånt där man inte vågar ta reda på, knappt ens nämna.
Det är egentligen sjukt, hur vi inte har tiden att vara sjuk idag. Oumbärlig är det vad jag är? Nja knappast, men jag gör iallafall ett alldeles för gott försök att lura mig och min omgivning att det är så. Att låtsas vara oumbärlig ger mig kraft men blir i slutändan mitt fall. Tänk om vi skulle våga tänka på oss själva lite oftare. I mitt fall skulle inte den eviga vilan kännas lika lockande då.

LyssnaOch Gud såg att ljuset var gottValuta för pengarna


Idag traskade jag ner på stan för att införskaffa mig en febertermometer. Valde en sån där som trycks in i pannan. Är inte säker på att en termometer var ett så bra köp. Jag provade den och fick bekräftat att precis som jag trodde hade jag feber. Med det hade jag ju mer eller mindre räknat ut själv med tanke på att jag kände mig rätt risig. Men förut kunde jag välja, att skita i att jag är sjuk, eftersom jag inte var säker. Nu var det bara att avboka kunder och gå hem och dra nått gammal över mig (typ täcket som jag svettat in under natten) och njuta av min nya termometer, genom att ta tempen var tionde minut. Så jävla kul man kan ha!


Stockholm dag 2Dagen började med hotellfrukost och att de två hjältarna Frida och Rebecka mötte upp resten av gänget. Därefter föredrag av Cay Bond, som jag visserligen inte tyckte var dålig men en aningen oproffisonelt. Renata Chlumska däremot var fantastisk. Och det var även Henrik Schyffert, trots att jag hade lite svårt att koncentrera mig på annat än hans bröstvårtor.

På kvällen var vi på Sturecompagniet för att först se Shan Atci och sen en hårvisning, som var så mycket bättre än fredagens visning, tyvärr lyckades jag inte ta så många bra bilder.

Denna kväll slutade inte lika tidigt som fredagen och jag var väl en av dom som var "värst" men det var förbannat roligt. Nästan lika roligt var det dagen efter.  Speciellt när jag upptäckte att leg och kontokort var borta.


Stockholm dag 1På fredagskvällen var det visning på Goldwellstudion och den var sådär.
Precis när jag trodde visningen skulle komma igång så var den slut, vad hände?
Det var för lite modeller och det kändes lite slarvigt. Frisyrerna imponerade inte.
Lite Pinnar, tupering och flätor, det är inte så svårt...

Bäst: Att vi "ungdomar" valde en tidig kväll och inte var "värst" trots gratis bar.

Love the hairBild av The sartorialist,  http://thesartorialist.blogspot.com/

Just nu


Mår jag inge vidare.
 
Men helgen var rolig.

Jag måste ut och köpa kattmat.


Ketty, Johnny och NovaPå återseende


Ikväll har jag gjort ett dåligt försök till att packa, uruselt. Så det får bli som vanligt att raffsa ihop något imorgon bitti då jag är lagomt pigg och glad. För nu är det alltså äntligen dags för vår utbildningsresa till Stockholm (+nöjen)

Vi kommer vara ca 400 frisörer på plats. Tänk er själva när 400 frisörer ska försöka överträffa varandra i outfits, smink, hår och allt vad det är. Det blir en aningen för mycket. Men vi landar ju tidigt imorn så jag hinner ut och shoppa. Så förhoppningsvis kan även jag vara med i matchen....

God morningUpdate


Jag måste klargöra en sak. Även fast jag verkligen önskar att Bella vore min, så är sanningen den att hon bor hos min stor familj i Hoting. Min lilla familj består fortfarande bara av mig, Tobbo och Ninja. Fast vi letar tillökning. Förhoppningsvis förökas våra kvadratmetrar också. Jag älskar längenheten vi kikade på idag. Den skulle passa oss så fint. Mindre fin blir en katt efter en promenad i regn, men till Ninjas tröst var inte heller jag vackrast.


RSS 2.0