Kambodja



   

     
    

 


Vi lämnar Bangkok med buss tidigt en morgon och sent på kvällen når vi Siem reap i Kambodja. Resan dit går knappt förklara. Hade redan vetskap om att vägen skulle vara dålig, men att den skulle vara så dålig som den var kunde jag aldrig föreställa mig. Hoppade fram längs vägen i snigel takt genom ett landskap som påminner om vilda västern med små byar tätt in på varandra. Hanna och Emelie är redan på plats i Siem och vi tar in på samma ställe som dem. Blir en tidig kväll eftersom sömnen uteblev på bussen.

Nån dag senare är det kultur på gång. Vi kliver upp tidigt som tusan för att ta oss iväg och se Angkor Wat i soluppgången. Men med vår vanliga tur så regnar det. Soluppgången,  ja det blev ljust iaf. Trötta och blöta tar vi oss iaf till några av alla tempel, men det mesta ser likadant ut och blir less ganska fort. Resten av tiden i Siem tillbringar vi på marknad, spa och stan men mest är vi i hotell baren. Roligast: När Tommy istället för att följa med på resturang stannar i baren och super ner två kambodjaner. När vi kommer hem ligger de däckade i barsoffan medans Tommy dansar runt med en drink i handen en cigg i munnen och är rånöjd.

Efter vår sista bussresa är vi till en början nöjda med vårt val att åka båt vidare till Phnom Penn. Mindre nöjda är vi när vi kommer fram, alla mer eller mindre brända. Eftersom det fläktade på båten har vi missat hur solen stekt. Minns knappt vad vi gjorde i Phnom Penn, men det kanske var för att jag inte gillade staden. Skitigt och skräpigt, känner mig inte helt trygg där heller. Åker och kollar in Killing Fields. Men innan det gör vi ett stopp på en shooting range så att grabbarna kan blåsa lite mer pengar på vapen. Känns helt rätt att åka och kolla in en plats där tusentals människor torterades till döds efteråt. Det är overkligen och jag har svårt att ta till mig hur hemska vi människor kan vara mot varandra. Killarna tror vi blivit lurade som vanligt:
-äh dom har ju lagt ut lite tänder här och där för att de ska se bra ut.

Buss till Sihanoukville. Less på städer och skit, nu vill vi ha stränder och sol. Här lämnar Lotta oss för brudar och Thailand. Men Hanna och Emelie möter upp oss efter att de måstat stanna längre i Phnom Phen eftersom Emelie tappat sitt andra Visa kort under resan. Snake Pitt, Fiskeresa utan fiske, bar, jobbiga ungar, strand (hittade den finaste stranden någonsin på vår fiskeresa, tommy missade den, han låg och spydde på båten) är sammanfattningen. Nu Phnom Penn igen för att ta oss till Vietnem...

 Har lämnat kameran hemma ofta och förlitat mig på andra ska ta kort. Så jag hoppas jag kan uppdatera med fler bilder när jag får de andras bilder.



Kommentarer
Postat av: Camilla

heellooo emmsing :) jag har gjort en ny blogg.
Tänkte göra en ny start :)
/milla

2008-04-01 @ 15:45:57
URL: http://caaaam.blogg.se
Postat av: Emma-Lisa

Emma!! Du måste lägga upp bilderna på nytt, en de ser man inte :( Otroligt roligt att läsa dock :D

2008-04-02 @ 08:11:23
URL: http://emmalisa.blogg.se
Postat av: Timmy

Fan va bra blogg emma!! här skrattar vi hare

2008-04-04 @ 18:24:11
Postat av: Erki

Hehe, verkar som ni har haft det asroligt :) Önskar att jag var med. :)

2008-04-05 @ 08:27:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0